Bel mij: 06 27921778

Hartcoherentie

Zo’n 5 jaar geleden is een hele lieve vriendin van mij overleden en dat maakte mij zo verdrietig en gestrest, dat mijn lichaam een soort ‘op hol’ leek te slaan. Waar ik vooral veel last van had, waren heftige onregelmatige hartkloppingen en dat vond ik behoorlijk beangstigend. Ik wist wel dat het door de ellende en stress kwam, maar toch…ik leek er geen invloed op te hebben. Op een gegeven moment ben ik gaan zoeken of ik er iets aan kon doen en stuitte op een website over hartcoherentie.

Wat is dat? Er blijken niet alleen signalen vanuit je hersenen naar je lichaam te gaan, maar ook vanuit je hart naar je hoofd. Je hart heeft dus een eigen ‘brein’ dat signalen verstuurt waar je hersenen op reageren. Door hiermee te oefenen kan je stress op den duur verminderen, eigenlijk kalmeer je je stress systeem. Heel simpel gezegd: je hart kalmeert je brein. Deze oefeningen heb ik geleerd met behulp van een apparaatje, maar je kunt het ook zelf aanleren of met behulp van een app op je telefoon.

Het zijn zeer krachtige oefeningen, zelfs bij de landelijke politie worden ze gebruikt om stress te reduceren en de gezondheid en veerkracht te vergroten. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op www.heartmath.com of www.hartcoherentie.nl

Ook in mijn praktijk leer ik regelmatig deze ademhalingstechniek bij mensen aan, om stress te verminderen. Het is wel belangrijk om veel te oefenen wil je resultaat krijgen, maar het is meer dan de moeite waard. Na een paar weken werden mijn onregelmatige hartkloppingen al minder en na een paar maanden waren ze weg. Heel fijn, ook het feit dat je er zelf invloed op kan uitoefenen.

Geef een reactie